Rioolrenovatie in Weert

Is het riool verouderd of beschadigd geraakt? In veel gevallen is het niet nodig het gehele rioolstelsel te vervangen. Door een gedeelte van het riool te vernieuwen; het uitvoeren van een zogenaamde deelrenovatie, is uw riolering snel weer als nieuw. In Weert en omgeving doet u voor rioolrenovatie een beroep op Houben Reinigingstechnieken. Als allround rioolspecialist kunnen wij iedere reparatie en renovatieklus aan. Groot of klein, voor particulieren, bedrijven of gemeentelijke instanties. Wij voeren rioolrenovatie geheel in eigen beheer uit, waardoor u verzekerd bent van snelle en professionele service.

Relinen riool: vernieuwen zonder hak- en breekwerk

Wellicht ziet u op tegen de overlast die rioolrenovatie met zich mee brengt. Dankzij moderne technieken is het echter in veel gevallen mogelijk om deelrenovaties uit te voeren zonder het riool, de straat of uw tuin te hoeven openbreken. De techniek die we hiervoor gebruiken heet relinen, dankzij een speciale methode wordt het bestaande rioolstelsel voorzien van een nieuwe, sterke binnenkant waardoor het riool weer jarenlang mee kan. Bij deze ‘kousmethode’ wordt het te renoveren riooldeel afgesloten van het rioolstelsel, schoongemaakt en geïnspecteerd. Vervolgens wordt een ‘kous’ via een put in het riooldeel ingebracht en tegen de wand geduwd door hoge lucht- of waterdruk. Een laagje hars dat op de kous zit hardt uit door behandeling met UV-licht of door verwarming met water of stoom. Hierdoor krijgt de rioolbuis zijn oorspronkelijke sterkte terug.

Wilt u meer weten over rioolrenovatie door middel van relinen? Of woont u in de regio Weert en maakt u liever direct een afspraak? Onze vakmannen zijn u graag van dienst, aarzel niet om contact op te nemen.