Rioolreiniging in Weert

Al ruim 35 jaar is Houben Reinigingstechnieken dé expert in het verhelpen van alle mogelijke rioolproblemen. Rioolreiniging vormt dan ook een groot en belangrijk deel van onze dagelijkse werkzaamheden. Bij veelvoorkomende rioolproblemen, zoals lekkage of een verstopping, vormt reiniging van het rioolstelsel een onderdeel van het werk. U kunt er echter ook voor kiezen om uw riolering preventief te laten reinigen, bijvoorbeeld als u vermoedt dat er sprake is van een beginnende verstopping. Neem voor het reinigen van uw riool contact op met ons via 0495 - 21 25 00 of vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen.

Rioolproblemen verhelpen door middel van reiniging

Rioolreiniging kan op verschillende manieren worden ingezet. Bijvoorbeeld als vorm van onderhoud: we spreken dan van preventieve rioolreiniging. Rioolreiniging wordt echter ook vaak gebruikt om de riolering te ontluchten. Dit is nodig wanneer afvoeren vaak borrelen na een hevige regenbui. Dit geborrel komt doordat het rioolstelsel buiten zich erg snel met water vult. Het water zoekt dan de weg van de minste weerstand en komt daardoor in uw woning uit, waar het zorgt voor geborrel of in het ergste geval uit uw toilet of gootsteen naar buiten spuit. Ook kan het zijn dat er een verzakking is in de riolering onder uw woning, hierdoor werkt de ontluchting ook niet altijd goed en kan de toestroom van regenwater van uw dak zorgen voor overlast.

Hoe gaat rioolreiniging in zijn werk?

Bij rioolreiniging wordt het hele rioolstelsel doorgespoten met hoge waterdruk en indien nodig ontlucht. Idealiter doen we dit vanaf een ontstoppingspunt of een erfscheidingsput, vanaf dat punt kunnen we de volledige hoofdleiding doorspuiten. Meestal zijn deze punten echter niet bekend, dan zoeken onze specialisten op een andere manier toegang tot het riool. Dit kan bijvoorbeeld door het toilet te demonteren of door buiten op zoek te gaan naar de leiding.