Verstopping Weert

Als u te maken heeft met een verstopping van de riolering staat Houben Reinigingstechnieken in Weert en omgeving voor u klaar. Of de wc nou verstopt zit, het water van de vaatwasser niet meer wegloopt of de gootsteen vol blijft staan.

Met ruim 35 jaar aan ervaring weten onze rioolexperts elke verstopping snel voor u te ontstoppen. Met een professionele rioolreiniging functioneert uw riool weer als nieuw. U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen of meteen even te bellen met 0495 - 21 25 00.

Verstopping voorkomen in Weert

Het riool is dagelijks tientallen keren voor u aan het werk. Dit is zo vanzelfsprekend dat we eigenlijk helemaal niet meer naar onze riolering omkijken. Totdat er een probleem ontstaat. In heel veel gevallen is dit een verstopping. Het kwaad is dan helaas al geschied. U kunt echter een aantal zaken doen om de kans op een verstopte afvoer zo klein mogelijk te houden.

Verstopte WC

Een verstopt toilet komt vaak door overmatig gebruik van toiletpapier. Dit zal in veel gevallen helemaal niet nodig zijn. Maar mocht dat toch zo zijn dan is het aan te raden om tussendoor even door te spoelen. Bij een verstopt toilet komen wij ook geregeld dameshygiëne tegen. Deze producten zijn echt een no-go om door te spoelen.

Verstopte gootsteen

De gootsteen is ook weer zo’n afvoer die we dagelijks meerdere malen gebruiken. Bij deze afvoer zijn het vaak de etens- en vetresten die de verstopping veroorzaken. Het is aan te raden om de etensresten goed te verwijderen voordat u de vaat gaat voorspoelen danwel in de vaatwasser zet.

Wat veel mensen doen is de overgebleven jus door de toiletafvoer spoelen. Het zal iets langer duren voordat deze afvoer verstopt zit omdat de diameter wat groter is dan de gootsteen. Maar het eindresultaat, namelijk een verstopte afvoer zal hetzelfde blijven. Het kost wat extra moeite, maar olie en vet mag in de grijze container en anders kan het ook naar de milieustraat.

Verstopping badkamer

Als de afvoer van de douche verstopt is geraakt is er weer een andere oorzaak. Veelvuldig zeepgebruik gecombineerd met lange haren zijn in veel gevallen de oorzaak van een verstopping in de badkamer. Op één dag verliest u ongeveer 100 haren. Juist tijdens het haren wassen zal dit gebeuren. Wij adviseren om na elke douchbeurt even het afvoerputje schoon te maken. Geen leuk klusje, maar altijd beter dan een verstopte afvoer.

Verstopping Weert verhelpen door een rioolreiniging.

Verstopping Weert oplossen

U kunt proberen om zelf de verstopping op te lossen. Er zijn verschillende methoden om dit te doen. Zo kent iedereen de plopper wel. Bij een beginnende verstopping is dit vaak effectief.

Een andere manier van ontstoppen is door een mengsel van soda en azijn te gaan werken. Ook dit werkt het beste bij de eerste tekenen van een verstopte afvoer. Soms kan een ontstoppingsveer ook helpen. Pas echter wel op met het gebruik hiervan. Bij verkeerd gebruik kan dit het glazuur van het toilet aantasten.

Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen

En wat zeker niet aan te raden is om chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken. Niet alleen is dit belastend voor het milieu. Het kan uw riool ook ernstig aantasten. Deze ontstoppers zijn zo agressief dat het de rubbers van uw afvoeren kapot maakt. Op de korte termijn werken de ontstoppers vaak. Maar op de lange termijn is er een verhoogde kans op bijvoorbeeld een rioollekkage.

Neem contact op met Houben Reinigingstechnieken voor hulp bij een verstopping

Om zo min mogelijk last te hebben van een verstopt riool kunt u het beste een ontstoppingsbedrijf inschakelen. Zo hoeft u zelf niet te beginnen aan dit vervelende klusje. Bovendien heeft een rioleringsbedrijf de nodige vakkennis en ervaring in huis. En beschikken ze over professionele apparatuur. Zo kan de plek van de verstopping door middel van een rioolinspectie zonder hak- en breekwerk in kaart worden gebracht.

In Weert en omgeving kunt u altijd een beroep doen op de rioolservice van Houben Reinigingstechnieken. Wij zijn te bereiken op 0495 - 21 25 00 of door ons contactformulier in te vullen.